Základní a mateřská škola Kamýk nad Vltavou

Kamýk nad Vltavou 141
262 63 Kamýk nad Vltavou
e-mail: skola@zsmskamyknv.cz
ID datové schránky: w52mbqk
ZŠ – Kamýk nad Vltavou 141
tel.: +420 731 411 924
MŠ – Kamýk nad Vltavou 163
tel.: +420 318 677 114

Poděkování a přání k adventu

Vážení rodiče a přátelé naší školy,

další rok se s rokem sešel a nás všechny čeká opět první adventní víkend. Rok uběhl a my máme za sebou mnoho překonaných překážek, napravování chyb, nových zážitků a podnětů k novému učení se a mnoho zastavení. Děkuji všem, kteří se společně s námi vydali na naši roční výpravu, kteří se společně s námi rádi zastaví, načerpají nové dojmy, vymění zážitky a zkušenosti, sdílí s námi chvíle kratší i delší, a spolu s námi se radují i z našich malých úspěchů. Děkuji rodičům, našim dětem a žákům, našim přátelům, všem mým kolegům a kolegyním, že společně zdoláváme výzvy, překvapení, náhody a dané možnosti.

Po roce plném protikladů, které nám nejsou často příjemné, ale potřebujeme je, protože bez nich bychom neznali „obě strany mince“, přichází opět čas zamyšlení, pokory a kouzelných okamžiků. Nenechme si je ujít; najděme svoji vlastní rovnováhu, stabilitu a užijme si protikladů, které jsou nám nabízeny. Vnímejme zimu v její plné kráse, když schová láskyplně pod sněhovou peřinu matku Zemi, ale užívejme si naopak teplo dotyků těch, které máme rádi a kteří mají rádi nás nebo teplo hořícího krbu, či teplo deky, která nás zahřívá, když popíjíme horkou čokoládu. Buďme smutní z toho, že končí další rok našeho života, ale radujme se naopak z toho nového, který už pomalu přichází, a těšme se na vše nové, co nám chystá. Užívejme si naplno den, ale zároveň se těšme na noc, která nám dává prostor na zklidnění naší duše. Až budete zapalovat svíce na vašich adventních svícnech, až se vašimi domovy bude linout vůně hřebíčku, vanilky a skořice, až se k nám bude vesmírnou energií blížit žhavé jádro vánoční komety, mějte svou vyváženou duši stále naladěnou. Naladěnou lásce, zdraví, radosti a naději. Přeji nám všem, abychom vstupovali do dalších dní s vědomím toho, že svůj život milujeme, žijeme ho naplno a rádi, a že každý sebemenší okamžik stojí vždy za to.

Krásné prožití adventního času, klidné vánoční svátky a do nového roku všem jenom to dobré, které půjde ruku v ruce s hromadou zdraví a štěstí.

Radek Behenský, ředitel školy

Kalendář akcí