Základní a mateřská škola Kamýk nad Vltavou

Kamýk nad Vltavou 141
262 63 Kamýk nad Vltavou
e-mail: skola@zsmskamyknv.cz
ID datové schránky: w52mbqk
ZŠ – Kamýk nad Vltavou 141
tel.: +420 731 411 924
MŠ – Kamýk nad Vltavou 163
tel.: +420 318 677 114

Nastavení výuky od pondělí 3. 5. 2021

Vážení rodiče,

na základě rozhodnutí Vlády ČR se od pondělí 3. května začínají učit prezenčně (učí se ve škole) i žáci 2. stupně ZŠ. Vzhledem k počtu žáků nebude v naší škole probíhat rotační výuka. Všechny třídy budou mít každý den výuku podle přiloženého rozvrhu.

Výuka začíná v 7:30, škola bude otevřena od 7:10 hodin. Děti a žáci se budou v prostoru šaten zdržovat jen po nezbytně nutnou dobu, ihned po přezutí budou odcházet do kmenových tříd.

Žáci speciálních tříd budou přicházet v 7:30 hodin.

Podmínkou účasti na prezenčním vzdělávání ve škole je testování neinvazivními antigenními testy, a to tzv. samoodběrem, které bude probíhat pro děti z PT, žáky 1. stupně a žáky ze ST vždy v pondělí (1x týdně) s využitím Ag testů v učebně na začátku první vyučovací hodiny, případně ihned po příchodu do ranní družiny (ve třídě již dítě testováno nebude).

Pro žáky 2. stupně bude testování probíhat v pondělí a ve čtvrtek (2x týdně).

Pokud podle uvážení zákonných zástupců děti v přípravné třídě a žáci v 1. – 3. ročníku nezvládnou samoodběr vzorku z nosu pomocí tyčinky, tak prosíme zákonné zástupce o pomoc při odběru vzorku u svého dítěte. Zákonní zástupci ihned po provedení odběru vzorku opustí budovu školy (nečekají v budově školy na výsledek testu, počkat mohou případně před školou).

Děti z přípravné třídy a žáci ZŠ musí nosit chirurgickou roušku nebo respirátor.

Školní družina funguje v běžném režimu včetně ranní družiny, tedy ve třech odděleních, s tím, že se děti a žáci z jednotlivých oddělení nebudou spojovat. Ranní i odpolední družina probíhá v kmenových prostorách:

  • děti z přípravné třídy a žáci z 1. ročníku ve své kmenové ŠD v přízemí,
  • žáci z 2. a 3. ročníku ve své kmenové ŠD v 1. patře,
  • žáci ze 4. a 5. ročníku ve své kmenové ŠD v 1. patře (učebna 5. ročníku).

Vyzvedávání ze školní družiny je podle běžných pravidel.

Tělesná výchova bude probíhat venku; počítejte, prosím, s teplejším oblečením (sportovní souprava) Vašeho dítěte. V případě nepříznivého počasí budou děti zůstávat ve škole.

Při tělesné výchově budou žáci bez roušek a respirátorů.

Obědy paní vedoucí školní jídelny přihlásila všem dětem, pokud Vaše dítě z nějakého důvodu nebude přítomno ve škole, odhlaste mu oběd (obědy) dle platných pravidel naší školní jídelny.

Pokud dítě nebude ve škole, domluvte se s třídní učitelkou na vyzvednutí zadané práce ve škole (případně si domluvte poslání na e-mail) a na případné konzultaci.

Prosíme zákonné zástupce a doprovod dětí o důsledné nošení respirátorů ve všech prostorách školy a o omezení pobytu ve škole na nezbytně nutnou dobu.

Jsme moc rádi, že se nám do školy vrací všichni žáci, už se na ně moc těšíme!

Mgr. Radek Behenský, ředitel školy

Přílohy – odkazy:

rozvrh hodin

Informace k testování

Informace pro rodiče

https://testovani.edu.cz/pro-rodice

Informace pro žáky a studenty

https://testovani.edu.cz/pro-zaky-a-studenty

Instruktážní videa k oběma centrálně distribuovaným Ag testům

https://testovani.edu.cz/jak-na-to-ve-skole

Instruktážní letáky

Kalendář akcí